ЕСТЬ ВОПРОСЫ? СВЯЗАТЬСЯ
English Ukrainian

Блог

Як AI/ML та моделювання працюють разом?

У той час, як штучний інтелект (АІ), машинне навчання (МL) та моделювання революційно змінили спосіб, яким людство обробляє інформацію та робить прогнози, головний технічний директор Ansys, доктор Prith Banerjee, пояснює, які нові технічні можливості з’являються, коли вказані технології працюють разом.

Як AI/ML та моделювання пов’язані між собою?

AI/ML та моделювання - це різні технології, які потужно доповнюють одна одну.

По-перше, є AI, який створює системи, що моделюють поведінку людини на основі правил. МL є різновидом AI, який дозволяє комп'ютерам автоматично вивчати правила на основі тренувальних даних. А ще є моделювання, яке аналізує реальні вироби та системи за допомогою віртуальних моделей.

Незважаючи на те, що вони є незалежними концепціями, вони постійно взаємодіють між собою. Моделювання використовує техніки AI та МL для швидшого та простішого моделювання. Зі свого боку, AI та МL використовують моделювання для створення синтезованих даних з різних галузей та застосунків.

Як AI/ML та моделювання співпрацюють?

Протягом останніх 50 років ми використовували моделювання для прискорення інновацій у виробництві. В той же час наші партнери в спільнотах AI/ML працювали, щоб зробити технологію настільки ж розумною, як людський мозок.

Сьогодні AI/ML використовуються для збільшення швидкості та спрощення моделювання, а моделювання, в свою чергу, надає AI точні синтезовані дані, щоб зробити інтелектуальні системи розумнішими.

Коли ці технології працюють разом, вони роблять інновації можливими і доступними для всіх.

26072023

Як AI/ML вплинули на розвиток моделювання?

Найбільш фундаментальною функцією моделювання є прийняття кращих рішень швидше, а AI та ML є критичними факторами для досягнення цієї мети. AI/ML можуть допомогти розробнику розпочати з високорівневої специфікації, автоматично згенерувати 10 000 варіантів розробки і швидко оцінити, які з них є найкращими.

Різноманітні підходи AI/ML, включаючи підходи " bottom-up", "top-down", моделі зі зниженим порядком (ROM) та великі мовні моделі (LLM), дозволяють вирішувачам виконувати більш швидкі та точні прогнози.

Особливо корисними у полегшенні використання вирішувачів можуть бути великі мовні моделі, такі як ChatGPT. Наприклад, якщо один з наших інженерів бажає провести моделювання електричного автомобіля, він спочатку мусить перекласти специфікації для різних систем (наприклад, батареї, двигуна, зарядного пристрою тощо), що вимагає багато часу та експертизи.

Але з великими мовними моделями (LLM) будь-хто може написати ствердження англійською мовою, яка просто описує бажаний результат, наприклад: "Розробити електричний автомобіль з запасом ходу 2 000 миль, який розганяється від 0 до 60 миль/год за одну секунду". Система моделювання автоматично згенерує множину рішень для всього автомобіля, деякі з яких можуть ніколи і не прийти на думку людини.

AI також може покращити спосіб написання коду. Коли розробнику потрібно оновити функціонал програмного забезпечення Ansys, AI може запропонувати фрагмент коду для вирішення проблеми. Це покращує продуктивність розробника, а також покращує сервісне обслуговування клієнтів. Шляхом аналізу даних з тисячі взаємодій з клієнтами, віртуальні агенти можуть швидко надавати підтримку на першому рівні, звільняючи експертів та дати їм можливість відповідати на більш складні питання.

У той час, як AI/ML інтегрує більш ніж мільярд джерел інформації, як забезпечується точність?

Коли розробник бере специфікацію автомобіля, він не тільки використовує свої знання, але і здатність мислити раціонально та вирішувати проблеми.

Коли AI моделює автомобіль, він збирає посилання з різних джерел, деякі з яких можуть бути ненадійними, походити від конкурентів або захищеними законом. Тому людський контроль та методи, такі як «explainable AI», важливі.

У Ansys ми використовуємо власну інтелектуальну власність (IP) та застосовуємо двигун ChatGPT на основі бази даних, яку ми будували протягом понад 50 років. Це знання, яке ми здобули завдяки тисячам взаємодій між нашими клієнтами та командою Ansys Customer Excellence (ACE). Для забезпечення надійності та точності ми покладаємося на власні джерела.

На що чекати від AI/ML та моделювання?

Коли Форд починав будувати автомобілі, технологія виробництва визначала, які деталі вони могли використовувати – формовка та лиття під тиском у формі прямокутників та циліндрів. Тому все виглядало однаково. Ідею створити автомобіль, який виглядає як птах, в таких умовах складною уявити. Але тепер, завдяки підходу generative design та адитивному виробництву, можливо створювати дуже складні об'єкти.

Сьогодні Ansys працює над платформою машинного навчання, де можна формулювати вимоги до дуже складних розробок. Результатом буде можливість генерувати тисячі нових ідей, які розробник навіть не може уявити. Усі ці варіанти буде можливо швидко оцінити за допомогою моделювання, а кращий з них буде обраний розробником. Коли моделювання та AI/ML працюють разом, відкривається неймовірний потенціал.

Бажаєте дізнатися більше завітайте до сторінки  Shaping the Future Through Artificial Intelligence and Simulation.

Фахівці компанії Софт Інжинірінг Груп із задоволенням дадуть консультацію щодо можливостей інтеграції AI/ML у Ваші Ansys проекти.

Title: How Artificial Intelligence, Machine Learning, and Simulation Work Together

Author: Mazen El Hout, Senior Product Marketing Manager, Ansys

Website Name: Ansys Blog

URL: https://www.ansys.com/blog/ai-ml-simulation-work-together

Accessed: 21.07.2023

Facebook - ANSYS Soft Engineering Group

© 2010-2021 ANSYS | Софт Инжиниринг Групп. All rights reserved
Украина, 03127 Киев, Пр-т Академика Глушкова, 1
Тел. +38 044 494 4460 | карта сайта | Комплаенс

ansys certified channel partner

Search