ЕСТЬ ВОПРОСЫ? СВЯЗАТЬСЯ
English Ukrainian

Блог

Ansys інтегрує Rocky DEM для розширення можливостей фізичного моделювання динаміки часток

Що мають спільного камінці, цукерки та фармацевтичні пігулки? По-перше, вони є окремими твердими тілами, а по-друге, їх динамічна поведінка та взаємодія може бути змодельована за допомогою Rocky DEM. Уявіть складність проектування інженерних механічних систем для забезпечення якості продукту, ефективності роботи та продуктивності обладнання, в якому відбувається рух часток довільної форми. Подумайте про інсайти, які необхідно передбачити для взаємодії тисяч або мільйонів часток, коли вони стикаються одна з одною та переміщуються у машинах, які їх змішують, відокремлюють, сортують, розмелюють, розсіюють і транспортують. Уявіть собі, як біомаса, гравій та сипучі матеріали пересуваються за допомогою конвеєрів і шнеків, насіння розкидається по полю, створюється покриття пігулок, снеки транспортуються для рівномірного упаковування, або порошки змішуються та ущільнюються. Усі ці та багато інших процесів моделюються за допомогою Rocky DEM.

16102023

Метод дискретних елементів (DEM) - це обчислювальна модель, яка використовується для моделювання поведінки окремих часток. Rocky є провідним програмним забезпеченням, яке поєднує DEM та обчислювальну потужність графічного процесора (GPU) для прискорення моделювання динаміки часток, що дозволяє вам працювати з більшими обсягами даних меншу кількість часу.

Як доказ цього, Oracle Cloud Infrastructure (OCI) та NVIDIA нещодавно провели перше в своєму роді моделювання поведінки системи з двохсот мільйонів часток, використовуючи програмне забезпечення Ansys Rocky DEM на GPU з обладнанням OCI.

Дізнайтеся більше про parallel load balancing алгоритм, який дозволяє Rocky більш ефективно використовувати ресурси GPU.

Сумісне моделювання часток, рідин та конструкцій

З придбанням Rocky DEM, S.L., виробника програмного забезпечення для інженерного моделювання та наукових досліджень, який діяв у партнерстві з Engineering Simulation and Scientific Software (ESSS) на протязі довгого часу в Південній Америці, Ansys додає Rocky DEM до свого портфоліо. Rocky пропонується Ansys вже  практично два роки як Ansys Rocky, партнерський продукт, і вже інтегрований з флагманським програмним забезпеченням від Ansys. Проте це придбання дозволить ще глибше інтегрувати Rocky, наприклад, включити Rocky у фреймворк PyAnsys.

161020232

Інтеграція Rocky в середовище Ansys Workbench дозволяє поєднати його з Ansys Fluent у CFD-розрахунках та Ansys Mechanical у розрахунках методом скінченних елементів (FEA) відповідно. Поєднання з Fluent дозволяє моделювати вплив рідини на потік часток і/або як частки впливають на потік рідини. Rocky DEM може бути поєднаний з Mechanical для моделювання руйнування або впливу напружень на рух механізму. Крім того, Rocky також поєднується з Ansys Motion, що дозволяє здійснювати гнучке та комплексне моделювання механічних систем, які включають рух сипучих матеріалів.

Ця інтеграція дозволяє моделювати такі складні явища, як помел кави в кавомолці, покриття шоколаду цукровою глазур'ю, прилипання до вітрового скла крапель дощу, рух скутеру по свіжому снігу, або можливий вплив пилу та пуху на роботу побутових приладів. Наприклад, Sub-Zero використав Rocky для моделювання впливу пухких летючих матеріалів на ефективність теплообмінника холодильника. У Rocky є вбудовані можливості реалістичного моделювання волокнистих матеріалів за допомогою sphero-cylinder елемента, який з'єднаний віртуальними зв'язками.

161020233

Згори: результати розрахунку поля швидкості у теплообміннику у Ansys Fluent. Внизу: результати моделювання відкладання часток на поверхнях у Ansys Rocky.

Крім того, Rocky поєднується з Ansys Maxwell і Ansys EMA3D Charge для дослідження заряджених часток, що піддаються впливу електромагнітних полів. Електромагнітні поля, змодельовані EM-вирішувачами, імпортуються у вигляді хмар точок в Rocky. Інтеграція також дозволяє здійснювати оптимізацію процесу з Ansys optiSLang.

Світ нескінченних можливостей

Від поля до фабрики, від рудників до фармацевтичних та медичних лабораторій, можливості Ansys Rocky здаються майже безмежними. Ansys працює з командою Rocky з метою розширення можливостей застосування розрахунків динаміки часток за межами DEM.

Бажаєте застосувати Rocky? Фахівці компанії Софт Інжинірінг Груп допоможуть у придбанні та використанні програмного забезпечення Ansys Rocky.

Title: Ansys Adds Rocky DEM to the Mix, Extending and Enhancing Multiphysics Simulation to Include Particle Dynamics

Author: Pedro Afonso, Particle Product Management, Ansys

Website Name: Ansys Blog

URL: https://www.ansys.com/blog/ansys-adds-rocky-dem-to-the-mix

Accessed: 9.10.2023

 

 

Facebook - ANSYS Soft Engineering Group

© 2010-2021 ANSYS | Софт Инжиниринг Групп. All rights reserved
Украина, 03127 Киев, Пр-т Академика Глушкова, 1
Тел. +38 044 494 4460 | карта сайта | Комплаенс

ansys certified channel partner

Search